Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Între Chin și Amin”, filmul care cutremură România ajunge și la Satu Mare
Rotary Club Satu Mare  - Miercuri, 30 Octombrie 2019

Un film despre cutremurătoarele torturi de la Pitești, cunoscute ca „Experimentul Pitești” sau „Fenomenul Pitești”, va fi proiectat în premieră la Satu Mare în acest weekend, în organizarea Rotary Club Satu Mare.

Într-o țară în care puțini torționari au ajuns în fața justiției, iar temuții „securiști” de dinainte de 1989 s-au „evaporat”, filmul „Între Chin și Amin” ne ajută să nu uităm cutremurătoarele torturi de care au fost capabili românii față de români în anii de coșmar de la începutul regimului comunist din România. Producția independentă a lui Toma Enache va avea premiera sătmăreană duminica, 3 noiembrie 2019, de la ora 18.00, la Filarmonica Dinu Lipatti.

Cutremurătorul „Experiment de la Pitești” e una dintre paginile pătate cu sânge ale României pentru care nu s-a căutat niciodată niciun vinovat. E considerat cel mai agresiv program de spălare a creierului prin tortură din țările est-europene, cu mii de victime.

„Între Chin şi Amin este un tribut adus celor care au cunoscut suferința. Poveştile uluitoare de viaţă şi de rezistenţă ale unor oameni fantastici, poveşti care au luat naştere în perioada reeducării, m-au determinat să fac acest film. Am simţit că rezistenţă şi tăria de caracter ale acestor oameni trebuiau mărturisite şi într-un film. Nimic legat de acest subiect nu e uşor”, a mărturisit regizorul Toma Enache.

În rolurile principale îi puteți vedea pe Ana Pârvu, Vali V. Popescu, Kira Hagi și Constantin Cotimanis.

Rotary Club Satu Mare continuă să sprijine comunitatea sătmăreană prin organizarea unor activități și proiecte culturale menite să prezinte istoria țării noastre.  Evenimentul este unul caritabil și are ca scop sprijinirea tinerilor inovatori sătmăreni. Donația minimă este de 40 RON.

Trailer film: https://youtu.be/wHGdGAu3P9Q

Facebook event: https://www.facebook.com/events/595180411227293/

1761 vizite
Distribuie pe